четвер, 17 листопада 2016 р.

Тиждень безпеки руху в Україні

В рамках " Тижня безпеки руху в Україні" в 4-Б класі проведена бесіда          " Моя сім'я і безпека руху" .
Головна мета  – формування в учнів культури поведінки на дорозі, виховання покоління майбутніх законослухняних водіїв та пішоходів, зниження дитячого дорожньо-транспортного травматизму. Уроки безпеки  включають в себе як пізнавальну, так і ігрову частини. Діти  уважно слухали повчальні розповіді  та охоче відповідали на запитання вікторини, а також   пригадали, що в темний час доби необхідно користуватися світловідбиваючими елементами, які кріпляться на портфелі, сумки або одяг, та дають можливість водіям транспортних засобів заздалегідь побачити дитину на дорозі та знизити швидкість. Таким чином, маленька прикраса на ранці може врятувати дитині життя
Зайвий раз хочеться нагадати батькам, учням , що тільки разом ми зможемо відвернути біду від наших дітей. Саме своїм прикладом вихованої поведінки на проїзній частині ми прищепимо малечі ази культури і навчимо її бути зразковим учасником дорожнього руху.






четвер, 10 листопада 2016 р.

Тиждень української мови

Hy що б, здавалося, слова...
Слова та голос — більш нічого...
А серце б'ється, ожива,
Як їх почує...
Т. Шевченко

Мова — найважливіший засіб спілкування. Без мови не зможе існувати народ, не розвиватиметься його культура. Одним із найчарівніших скарбів, які були створені людиною, є саме мова. Вона має велике значення в житті кожного з нас .Знання рідної мови — перша ознака освіченої людини. Як приємно спілкуватися з людиною, яка правильно висловлює свої думки, користуючись усіма багатими відтінками рідної мови. Добре тому жити, хто вміє гарно говорити, — стверджує народна мудрість. І, навпаки, співчуття викликає людина, яка не удосконалює своє мовлення.
Що б сталося з нами, якби ми раптом втратили мову? Усюди панувала б тиша. Люди не змогли б спілкуватися й виконувати роботу. Весь світ онімів би.Отже, мова відіграє важливу роль у нашому житті. З її допомогою ми думаємо, спілкуємось, без неї не зможемо існувати. Мову слід не лише любити, але й берегти. Особливо таку милозвучну, як українська — зіткану зі співучих слів, наповнену красою.І журлива вона, і піднесена,тільки фальш для неї чужа.В ній душа Шевченкова й Лесина,і Франкова у ній душа.Дорожи українською мовою,рідна мова — основа життя.

В рамках тижня української мови в школі була проведена олімпіада з української мови.
Вітаємо переможців!
Рудобашта Давід - І місце
Вовкодав Анна - І місце
Кіптіла Анна - ІІІ місце


вівторок, 1 листопада 2016 р.

                          ЦІКАВА ЕКСКУРСІЯ!
31 жовтня ми з учнями їздили в місто Полтава на екскурсію. Спочатку ми скористалися оглядовою екскурсією по місту. Автобус провіз нас по історичному центру, а розповідь екскурсовода була дуже інформативна і цікава. Та з великим нетерпінням діти чекали на екскрсію в парк розваг " Дитяча планета". Там їх чекала величезна батутна зона, надувні гірки, різноманітні лабіринти, тарзанка, поролонові ями. Дітям було весело і цікаво! Це місце, куди хочеться повертатися знову і знову. Ігрова центру поєднує в собі радість від ігор, спілкування і фізичних вправ. Адже вони так корисні для дітей в будь-який сезон і погоду!