пʼятницю, 27 березня 2020 р.


27 БЕРЕЗНЯ

Математика
1.Очисли в зошиті
Порівняй:
 42 : 2 ... 3 • 7
3 • 15...9 • 6
63 : 3 ...24 : 2
25 • 2 ...7 • 7
33 : 3... 48 : 4
18 • 2... 64 : 2
 

2.  Застосуй правило ділення суми на число і порівняй
вирази.
(56 + 48) : 8 ... (49 + 28) : 7
(120 + 54) : 6  ... (810 + 18) : 9
(45 + 350) : 5 ... (32 + 280) : 4
 


Подумай.
Повідомте учням
Код доступу 801475
Попросіть учнів використати цей код,
відкривши посилання
join.naurok.ua


Українська мова

Тема. Дієслово. Змінювання дієслів за особами.
Дієслова  теперішнього часу в множині  змінюються за особами:
1 особа -  Ми ( що робимо?)
2 особа – Ви  ( що робите?)
3 особа- Вони (що роблять?)
1.Виконати в зошиті.
 Спиши, змінюючи час дієслів так, щоб показати, що вес­на вже настала.
                              Весна
Радісно засвітить весняне сонечко. По дорогах побіжать веселі струмки. Лід на річці посиніє. Набубнявіють на деревах бруньки. Ді­ти повісять шпаківні. З теплих країв прилетять птахи.

2 Творча робота
— Заповніть таблицю, змінюючи дієслово  співаю.
Я (що роблю?) ______________________________       
Ми (що робимо?) ______________________________
Ти (що робиш?) ______________________________     
Ви (що робите?) ______________________________
Він
Вона (що робить?) ______________________________
Воно
Вони (що роблять?) ______________________________

Повторіть.

 Повідомте учням

Код доступу 153924
Попросіть учнів використати цей код,
відкривши посилання
join.naurok.ua


Я досліджую світ
Зошит – с.38-39

Прочитай:
Дивовижний фотоапарат
Надійка Гербіш

Мар’янка й забула, що вихователька вчора прощалася з дітьми щонайменше на три тижні, пояснивши, що їхню групу закривають на якийсь там карантин… Дівчинка сумно відклала вбік ляльку і опустила голівку.
– Я не хочу залишатися вдома…
Мама із розумінням подивилася на донечку, присіла біля неї й поправила Мар’янці неслухняний кучерик, що впав на лобика, коли дівчинка насупилася.
– Я знаю, маленька. Але з тобою будуть твої іграшки, і телефон – дзвонитимеш до Сніжанки, і ви гратимете з нею у лікарню по телефону! Так ви ще ніколи не пробували, правда ж? А на обід ми з татком примчимо до тебе – накупимо тобі мандаринок, бананів. А ти за той час приготуєш нам смачнючих канапок. Домовилися?
Мар’янка знизала плечима. Краще, коли подругу можна взяти за руку, аніж перемовлятися по телефону. Та й матусю з татком відпускати не дуже хотілося. Проте діватися було нікуди, і Мар’янка вирішила зробити щось ТАКЕ цікаве, щоб і самій не нудьгувати, і батьків потішити, і друзям потім похвалитися.
Щойно за батьками зачинилися двері, дівчинка хутенько побігла до їхньої спальні. Там стояли рослини у вазонах – їх мама плекала по-особливому, тому вони виглядали доглянутими, щасливими і ніби пишалися собою. Мар’янка усміхнулася їм, провела рукою по міцних стеблах, поторсала барвисті листочки і плюхнулася на широчезне ліжко. Воно було м’яким і ніби обіймало дівчинку.
– Хм, – подумала Мар’янка, – здається, я лежу на пухнастій хмаринці…
У кімнаті пахло ніжними матусиними парфумами. Мар’янка вирішила, що саме так і має пахнути небо – бо краплинки, коли звідти падають, мають такий самий аромат.
Дівчинка сповзла з м’якої ковдри і зазирнула під ліжко: не інакше, як якась таємниця мусить там ховатися!
Але таємниці не було, була тільки неймовірна чистота: жодної пилинки!
– І для чого матуся так вимиває підлогу під ліжком? Туди й так ніхто не заглядає… – замислилося дівча. – Ага, хіба що я. Ну і заради мене варто, – підсумувала Мар’янка й продовжила далі оглядати спальню.
На столі лежав великий татків фотоапарат. Улітку, коли вони всією сім’єю їздили на шашлики, татусь уже показував Мар’янці, як фотографувати.
– Ану, чи згадаю? – дівчинка стала на крісло й потяглася за фотоапаратом. Він підморгнув їй своїм великим об’єктивом і одразу погодився на співпрацю.
Мар’янка взялася фотографувати все навколо, а кожна світлина виходила напрочуд гарною. Фотоапарат ніби помічав деталі, на які дівчинка раніше навіть не звертала уваги. А під його доброзичливим поглядом почали творитися справжнісінькі дива.
Біля маминих книг, на етажерці, стояла малесенька свічечка у вигляді горщика з фіалками. Тільки-но Мар’янка з фотоапаратом підійшла до неї, фіалкові голівоньки одразу ж закивали їй. Вони старанно причепурилися, пригладили відстовбурчені листочки й підморгнули дівчинці – мовляв, фотографуй, ми готові.
Паперовий метелик на люстрі став пурхати крильцями. Він красиво вигнув свої ріжки з бомбончиками, ще раз стріпнув маленьким тільцем і завмер – наче актор, що позує перед камерою.
Мар’янка дзвінко розсміялася і підморгнула своєму новому другові – фотоапаратові. Він підморгнув їй у відповідь і одразу ж націлився на куток. Дівчинка здивовано прослідкувала за його поглядом: там лежала стара лялька, про яку вона вже й забула. Порване платтячко, розтріпане волосся – лялька виглядала самотньою і нікому непотрібною. Але як тільки фотоапарат усміхнувся до неї, вона аж підскочила: швиденько причепурилася, поправила волосся. Її щічки вкрилися рум’янцем, а в очах затріпотіли блискітки. Мар’янка підняла її і віднесла до свого куточка з іграшками. Їй стало соромно, що вона забула про таку гарну й милу ляльку.
Фотоапарат оживив і старе пошарпане татове крісло, у якому він щовечора читав книги й газети. Хоча воно й було досить зношеним, але тато казав, що лише в його дружніх обіймах він відпочиває по-справжньому. А коли туди сідала матуся, то стверджувала, що це старе крісло так міцно окутує її, ніби хоче захистити від усіх негараздів й назавжди залишити її у тихому домашньому затишку…
А ще Мар’янчин новий друг помітив змайстровану татусем тумбочку – Мар’янка татові тоді допомагала…
– Бачиш, – уперше шепнув фотоапарат, – речі можуть зберігати твої спогади! Навіть коли ти виростеш, то пам’ятатимеш, як тато попросив тебе допомогти йому в майстерні. Тумбочка завжди про це нагадуватиме…
У ту мить мама з татом відчинили вхідні двері: фотоапарат одразу припинив моргати і ніби застиг… Проте в Мар’янки залишилася ціла купа вражень, якими вона із задоволенням поділилася з батьками.
  
Гарного відпочинку на канікулах!
Зустрінемося  6 квітня!

Немає коментарів:

Дописати коментар